maandag 19 november 2007

Finca Freya - Santa Rosa, dorpje 4 huizen bij stadje Puriscal

Ik ben nu op Finca Freya, en vandaag met Douwe even mee naar het kleine stadje Puriscal gegaan omdat er internet is en ik even hallo wil zeggen, alles gaat goed!
De finca is echt, maar dan ook echt, in de rimboe.
Dat was even wennen, de eerste nacht kon erg moeilijk slapen, helemaal vanwege de nieuwe geluiden, maar ook met zijn allen in een open ruimte slapen.

Ik heb inmiddels een machette leren slijpen en mee leren werken, samen met Maaike een veldje van 20 vierkante meter weggehakt. Daar doe je dan zo ongeveer 3 uur over, maar daarna ook super trots wat je bereikt hebt!
Dinsdag komt de voorman en zijn hulp, en gaan we cement mengen en de muren plasteren. Wij doen nu al het voorwerk, de grond egaal maken voor het storten van het beton later, en de muren moeten ook nog helemaal glad worden geschuurd met een metaal schuursponsje, kreun!

Gisteren met zijn 4-en een wandel / survival tocht over het land gemaakt. Machetes mee want alles is helemaal volgegroeid met struiken en planten en hoog gras. Elke stap is voorzichtig, want er kunnen slangen zijn. De al geplante bomen gecheckt en daarna een hele steile heuvel af om bij de rivier te komen. Via de rivier, allemaal laarzen aan tuurlijk (maar dat zowiezo vanwege slangen schorpioenen en andere creepers van beestjes) naar de waterval gelopen, ongeveer 20min.. Glad, maar avontuurlijk en eindelijk lekker koel. Om bij de waterval te komen moesten we eerst via een kleine waterval naar beneden (zie foto) en toen via een hele stijle heuvel met een touw naar beneden klauteren. Daar aangekomen, bezweet en vies, lekker allemaal naakt genieten van de stroom water.
Haren wassen en van het schone water genieten.

Daarna weer helemaal terug, maar ja, word je weer lekker vies, want het huis ligt op een hoge heuvel.


Het stukje land wat Maaik en ik hebben weggekapt. Rechts de open wc. De achterkant van het huis, waar we via de palen touwtjes hebben gespannen om de kleren te laten drogen (zweet maar ook vochtig klimaat)


Het huis vanaf de voorkant


Als je op de voorportaal uit kijkt zie je links de schuur en daarachter het oude koeienhok, helemaal links van het groene gespannen afdakje staat de waterregenton, waar we ons ´douchen´en nee preuts zijn heeft hier geen enkele zin...


Douwe is nieuwe plantjes aan het ompoten, met regenwormen grond (we hebben een gft bak waar wormen in wonen) In het huis, nog laaaaaaang niet af. Rechts de keuken, links onze bedden. De buurvrouw maakt elke dag een bord gallo pinto voor ons (rijst en bonen)


Het begint met een schoon jurkje na het werken, dan komen de muggen, dus sokken in je sandalen aan. Dan worden je benen ook opgegeten en doe je maar een broek eronder aan. Als je enkels worden aangevallen stop je je broek in je sokken. En als je savonds staat te koken achter het gasfornuis ben je extra lekker warm en dus nog aantrekkelijker voor de zwarte vliegjes ( die laten bij mij vlekken van 5 cm achter) dus dan ook maar een shirt met lange mouwen aan. En terwijl je wacht totdat het water kookt lees je je boek... en dan word er een foto van je gemaakt.... amai, wat een combinatie!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Meissie,

Hier is het ook weer rustig, na een heftige griepachtige periode, Epram is nog een beetje aan de schijt, maar dat gaat ook wel een keer over (hoop ik). Verder is Sint in het land, dus dat is wel weer grappig. Arwen vroeg gisteren in de auto of Sinterklaas ging trouwen? Ik zo van nee. O, gaat ie dan trouwen met een man?
Das pas een modern kind, niet? Zij wil trouwen met een meisje.
Mis je de boerenkoolstamp al een beetje?
Fijn om eens te zien hoe het er nu bij staat daar in de rimboe. Want de site vd finca is niet echt uptodate. Verder hoop ik dat je je niet lek laat steken en dat je t vooral naar je zin hebt.

liefs
jezussie