donderdag 27 december 2007

kerst in san josé


Kerst gevierd in San José bij de ouders van Janneke en Douwe, eigenlijk was het net zoals kerst zoals wij het thuis vieren, relaxte sfeertje, ieder kan een beetje doen wat ie wil, beetje lezen spellentjes wat kletsen etc.
Het enige wat je miste was een kerstgevoel, niet dat het aan de inrichting lag (Pilar had zowat het hele huis in kerstsfeer omgebouwd) maar je mist gewoon de kou, de donkere dagen en dat als je buiten loopt je adem uit wolkjes naar buiten drijft. De donkere sfeer van kerst met de lichtjes in het huis en in de harten door bij je familie en vrienden te zijn.
Niet dat ik het nu niet koud heb hoor..... ben van Punta Banco, gemiddeld 38 graden naar San José gemiddeld 20 graden gegaan. En dat is KOUD!!!!!!!!!
Ik weet dat ik niet moet zeuren, moet wennen aan kouder weer vanwege terugkeer naar NL, maar mijn hele lichaam slaat op tilt bij dit weer, brrrr 20 graden.....



Pilar had een kast vol met alleen maar verschillende kerststalletjes













Janneke en Maaike






lezen op de bank, na allerlei liflafjes even uitbuiken en dutjes doen, eigenlijk gewoon net als thuis(gave gehaakte sprei over de bank!)




















zelfs de wc van de ouders van janneke is versierd, geweldig gewoon! Pilar heeft alles gehaakt in rood met groen, knalt je ogen uit...

s avonds met zijn allen eten, links janneke, dan Marinus (papa Jan) en Pilar

Geen opmerkingen: